Toată lumea este deja obișnuită cu expresia „Netflix and chill”. Oricine a inventat-o he knew what he was doing. Însă astăzi o să fim pe mood-ul Netflix and learn.

Cei apropiați mă știu ca pe un movie buff și cu atât mai mult acum când nu îmi fierbe sângele din pricina reclamelor. I know, right? First world problem. Dar trebuie să fiu sinceră. Este absolut frustrant ca filmul să fie întrerupt de reclame fix în momentul cel mai interesant.

Singurul motiv pentru care am hotărât să îmi fac abonament Netflix e pentru că nu există reclame și pot urmări un film fără întreruperi. And best of all, pot să apăs „Pause” dacă este nevoie. Câți dintre voi rămân pe același canal atunci când încep reclamele? Not me. În secunda în care încep reclamele schimb postul.

Așadar, sunt mari șanse să găsesc poate alt film, probabil deja început și să mă uit la el, să uit că trebuie să mă întorc la primul film pe care deja îl urmăream and so on and so forth. Basically, cu toate reclamele, poți să vezi jumătate dintr-un film și o jumătate din alt film în cel mai bun caz. Where is the fun in that? Devenea confuză toată situația și simțeam că de fapt nu am urmărit nimic și nici scopul de a mă relaxa nu era atins pentru că nu urmăream un film până la final.

E adevărat că există multe documentare pe Netflix, însă am ales trei documentare pe care nu ar trebui să le ratați. Iată care sunt ele:

The Story of God with Morgan Freeman

Sper că nimeni nu a trăit într-o peșteră până în prezent și toată lumea știe cine este Morgan Freeman. Ei bine, în acest documentar, el călătorește practic în toate colțurile lumii pentru a găsi răspunsuri la cele mai dificile întrebări precum „Cine este Dumnezeu?” „Există bine sau rău și de unde a pornit totul?” „Există Iad și Rai?”. Acestea sunt doar câteva dintre puținele întrebări la care el încearcă să răspundă. Și nu, nu face asta de unul singur, ci călătorește tocmai pentru a vorbi cu cei care ar putea avea aceste răspunsuri.

O să ai un front row seat la cele mai interesante discuții despre credință, cultură și religie. Mai mult decât atât, mereu vei avea șansa să faci diferența despre cum vorbește un Creștin despre religie și care este opinia unei persoane de religie Budistă. Ai șansa să vezi filmări în exclusivitate cu anumite ritualuri și sărbători de pe toate continentele la care doar practicanții acelei religii ar avea acces.

I do not want to oversell this. Dar este un must be seen. Chiar mi-aș dori să văd încă un sezon. Netflix, if you are reading this, please make that happen.

Conversations with a killer the Ted Bundy tapes

Pentru cine nu știe, Ted Bundy este poate cel mai prolific criminal în serie din Statele Unite ale Americii. Este singurul criminal care a fost propriul avocat în fața Curții și în premieră absolută pentru televiziuni, a fost difuzat în direct la Tv procesul de la Curtea de Justiție. Chiar dacă avea un legal team, Bundy niciodată nu voia ajutorul avocaților și nu le asculta părerea.

De ce să vezi acest documentar? Pentru că modul lui Bundy de a gândi și de a se apăra în fața atâtor oameni a fost memorabil. Ce l-a făcut pe Bundy să nu fie prins de către autorități și asociat cu zecile de crime pe care le-a comis? O carismă pe care a știut cum să o folosească tocmai pentru a manipula femeile și autoritățile. Și a mers pentru o perioadă lungă de timp până anchetatorii au pus cap la cap toate dovezile.

Eu am găsit acest documentar fascinant tocmai din cauza lui Bundy și pentru modul său unic de a se apăra și de a găsi „vinovați” pentru crimele sale.

Hitler – A career

Cine nu își amintește din liceu lecțiile de istorie despre Primul și al Doilea Război Mondial? Eu am rămas de atunci impresionată de ascensiunea lui Hitler în politică până să ajungă să creeze Holocaustul. Acest documentar detaliază pas cu pas ce s-a întâmplat în viața politică a marelui Fuhrer. De ce a reușit să câștige admirația populației? Cum poate un singur om să manipuleze atâția mii de oameni să ducă la bun sfârșit un plan în care doar el credea? Cum a reușit să creeze un inamic invizibil (evreii)? Ce îl făcea un bun speaker pentru mulțime?

Toate aceste întrebări au și răspunsuri în documentar.

SPOILER ALERT: Un punct interesant a fost să aflu că Hitler a fost și pictor, ba mai mult, a declarat că ar fi fost cel mai bun arhitect din Germania dacă nu ar fi avut o carieră în politică.

Aștept și recomandări din partea voastră. Ce documentare faine am omis?

1 Comment

  1. Recomand un nou documentar ce a aparut acum cateva zile. Se numeste Mormantul din Saqqara si este despre civilizatia egipteana.

Write A Comment

error: Content is protected!