Cea mai bună terapie este râsul. Sunteți de acord cu mine? Pentru că trăim într-o societate care deja se confruntă cu multe provocări, at the end of the day, ceea ce te face să te simți mai bine și te face să nu cazi „pe gânduri” cum se spune, este să auzi o glumă bună.  

„Și unde pot să aud gluma aia bună?” Mă bucur că ați întrebat. Netflix are o paletă largă de Stand-up comedy cu foarte mulți artiști și performeri. Iată care sunt oamenii pe care sugerez să îi urmăriți, dar și show-urile lor la care e un must să dai play. Cu sau fără popcorn lângă voi, whatever works for you.

Kevin Hart.

Dacă cineva poate să smulgă un zâmbet unei persoane prin stand-up, acela este Kevin Hart. Are o carismă și un vibe aparte față de ceilalți comedianți. Este un artist complet și demonstrează asta cu fiecare show în parte unde mereu este full house.

Cum reușește să te facă să râzi până te dor pomeții? Prin energia pe care o transmite publicului și autenticitatea cu care ne-a obișnuit. Este poate cel mai autentic comediant al zilelor noastre care face din viața lui un Stand-up. De asemenea, este poate cel mai asumat când vine vorba despre greșelile pe care le-a făcut. Atât eu, cât și publicul apreciem enorm această transparență. Cum s-ar spune:

-Mi-am înșelat soția. Nicio problemă o să vorbesc despre asta. Nu știu să am grijă de copii. Nicio problemă o să vorbesc despre asta. Tatăl meu s-a drogat și nu a fost mereu lângă mine. Nicio problemă o să vorbesc despre asta. Nu am swag, nu știu să mă bat și nu am atât de mulți bani ca alte vedete de la Hollywood. Da, da. Ați ghicit, o să vorbească despre asta-

Pe Netflix găsiți următoarele show-uri ale lui Kevin Hart: „I’m a grown little man” „Laugh at my pain” „Let me explain” „What now?” „Seriously funny” „Irresponsible”. Și fiecare dintre ele merită văzut.

Jerry Seinfeld.

Un stand-up comedian care poate să facă o glumă din nimic. Felul lui de a vorbi, de a interpreta viața și societatea este atât de hilar și true în același timp încât va fi imposibil să mascați zâmbetul la auzul oricărei glume.

Este omul care a venit cu idea unui show despre nimic și care a trecut testul timpului. „Seinfeld” este un show despre nimic și totuși a fost unul dintre cele mai urmărite seriale of all time după cum ar spune cineva. Și încă este foarte apreciat. Call me old fashion, but I still watch it.

Jerry Seinfeld face un alt tip de stand-up comedy. Are o capacitate unică de a transforma cele mai banale lucruri care ni se întâmplă day to day în cele mai amuzante lucruri pe care le-ai auzit vreodată. Și niciodată nu ne-am fi dat seama cât de amuzante sunt dacă nu vorbea Jerry Seinfeld despre ele.

Show-urile lui „Comedians in cars getting coffee” și „24 hours to kill” dar și alte documentare despre cum a început cariera lui în stand-up le puteți urmări pe Netflix anytime. What are you waiting for?

Trevor Noah

Trebuie să recunosc că pe Trevor Noah l-am urmărit prima dată ca host-ul emisiunii „The Daily Show”, un talk-show de mare succes în State. Întâmplător Netflix mi-a trimis o recomandare pe aplicație cu „Hey, we think you will enjoy the show Trevor Noah Son of Patricia”. Nu că mi-ar plăcea tare mult să admit asta, însă Netflix a avut dreptate.

Apoi căutând și alte show-uri de stand-up cu el am găsit și „Afraid of the dark”. Trevor s-a stabilit în America, însă el este originar din Africa. On a personal note, mi se pare că în momentul în care vorbește despre viața de acolo și despre oameni duce realul întâmplărilor la un alt nivel. Se poate observa pasiunea și dăruirea cu care vrea să împărtășească publicului o poveste.

Trevor atinge și anumite puncte mai sensibile din societatea noastră, care sunt acum mai mult ca oricând de actualitate, cum ar fi discriminarea și rasismul. Desigur cu exemple și povești care să lase publicul uluit.

Are un simț al umorului fantastic, un dar către această meserie de necontestat și este poate unul dintre cel mai dinamici stand-up comedians out there.

Dave Chappelle.

E greu să vorbești despre legende, iar Dave Chappelle face parte din această categorie. Împreună cu Jerry Seinfeld, Dave se numără printre oamenii cu cea mai impresionantă și mare istorie în stand-up. Ceea ce m-a impresionat la acest om este libertatea cu care vorbește în orice show. Mereu a fost true to himself și nu s-a lăsat cenzurat de vreun Manager sau orice autoritate de acest fel.

Quick reminder. Într-un articol menționam că IQool.ro mi-a dat libertatea să fiu eu, cea autentică prin scris fără să îmi cenzureze părerea sau modul de a scrie. I gotta say. Nu am avut parte de același lucru și la alte reviste/agenții cu care am colaborat. Ceea ce a fost o lovitură grea pentru mine. Fără să vreau, am invidiat într-o oarecare măsură libertatea și sinceritatea cu care vorbea Chappelle în stand-up.

He was his own boss și faptul că nimeni nu îi analiza sau aproba glumele pe care voia să le facă, l-a transformat în unul dintre cei mai apreciați comedianți. Nu conta dacă deranja pe cineva cu adevărul. Știm cu toții că de cele mai multe ori el doare și nu multă lume îl suportă. Sarcasmul și glumele fine să le spunem așa, uneori poate ca niște săgeți către anumiți oameni sau instituții făcea deliciul fiecărui stand-up cu el.

Here’s what to look for on Netflix „Dave chappelle the age of spin” „Sticks & Stones” „Equanimity and the bird revelation”. Vizionare plăcută.

Poate ați observat că în acest „top” nu am numerotat pe nimeni, iar asta ar trebuie să fie un statement pentru cât de greu este să alegi dintre cei mai buni.

Aș vrea să știu care sunt show-urile voastre preferate de stand-up. Ce stand-up comedian vă face să râdeți?

1 Comment

  1. Aș adăuga pe Russell Peters, Gabriel Iglesias, Ronny Chieng și pe Jo Koy. Toti au glume cu care, cred eu, ar putea rezona toți, indiferent de țară și cultură.

Write A Comment

error: Content is protected!