Ho, ho, ho

Copii și frați

Stați puțin și v-așezați

Luați telecomanda măi

Și strigați în cor „Să-i dăăm plaay”

Netflix în tolbă are

Multe filme de Sărbătoare

Pe care ai putea să le vezi

Ca să te relaxezi.

Multe filme Netflix are

Pe care să îl alegi oare?

Am anticipat această întrebare

Nu-ți fă griji, avem o rezolvare

Iată care sunt așadar,

Filmele de Sărbătoare pe care le recomand

Vizionare plăcută vă doresc

Citește tot articolul ca să înțelegi despre ce vorbesc

Dash and Lily

Mini serialul Netflix Original ne dezvăluie un altfel de meet cute între cei doi protagoniști. Nu vorbim despre tiparul clasic de film de Crăciun în care boy meets girl, iar asta am apreciat încă din momentul în care am văzut trailer-ul și am apăsat butonul de „Set a reminder”.

Dash este în căutarea unui loc în care să stea departe de „bucuria sărbătorilor” și a prietenilor pentru moment. Și ce ar putea fi mai potrivit decât o bibliotecă, nu-i așa? Acolo Dash găsește un notebook de culoare roșie pe care scrie „Do you dare…?”. Ca să fim cinstiți, cu toții am fi tentați să spunem „Da”, am dreptate? Ceea ce s-a și întâmplat, desigur. Protagonistul nostru își dă seama că de fapt în acel notebook sunt o serie de provocări pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit pentru a descoperi cine se află în spatele lor.

Misterioasa persoană care a pus la cale toate aceste provocări este Lily. Protagonista noastră a găsit cea mai creativă modalitate de a cunoaște pe cineva în perioada Sărbătorilor. Cu fiecare provocare, cei doi ajung să se cunoască și să își dea seama cât de multe lucruri au în comun.

Totuși, poate un notebook să substituie conexiunea care s-ar putea crea dacă s-ar întâlni face to face? Ce se întâmplă atunci când vor să ducă acest „joc” în viața reală și să se întâlnească? Sunt așteptările lor prea mari? Atât de multe întrebări la care eu nu pot răspunde, însă veți afla cu siguranță răspunsurile dacă o să vă uitați la acest serial pe Netflix.

Operation Christmas Drop

Știu la ce vă gândiți când citiți acest titlu. La Moș Crăciun și la elfii care pregătesc cadourile pentru copii. Sigur, asta dacă atunci când spuneți Moș Crăciun vă gândiți la o bază militară care în perioada sărbătorilor adună cadouri pentru familii defavorizate și utilizează avioanele din dotare pentru a le transporta și dacă prin elfi vă gândiți la voluntari care trimit an de an mâncare și haine pentru cei care au nevoie de ele.

Ce poate fi mai nobil și mai frumos în perioada sărbătorilor, nu-i așa? Ei bine, lucrurile nu merg tot timpul conform planurilor, iar cum ne place nouă românilor să spunem „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.

Îmi imaginez că vă întrebați „De ce ar fi cineva împotriva acestei operațiuni?”. Răspunsul este unul probabil la care vă așteptați. Costurile care implică această operațiune au ajuns în vizorul politicienilor, iar ei vor să știe dacă cu adevărat se merită să continuie această tradiție. Până și Grinch ar spune că anularea operațiunii ar fi un lucru de care n-ar fi în stare.

Este trimisă o persoană în acea bază militară pentru a face un assessment obiectiv asupra acestei operațiuni și a trimite raportul final oamenilor dintr-un higher-up department pentru a se lua o decizie. E nevoie de mult tact și dibăcie din partea celor care fac parte din această operațiune pentru a putea demonstra binele și impactul pozitiv pe care îl are această acțiune.

Credeți că putem vorbi despre o astfel de inițiativă și în ziua de astăzi? Vor primi oamenii cadourile de Crăciun? Ei bine, va trebui să urmăriți filmul pentru a afla.

Christmas Wonderland

Cu toții știm că New York-ul este cel mai busy oraș, iar în perioada sărbătorilor, cu atât mai mult. To be fair, marea majoritate nu știm propriu-zis, însă ne putem imagina că așa este.

Protagonista noastră este iubitoare de artă și a plecat dintr-un orășel mic în NYC pentru a deveni pictoriță. Lucrurile nu au decurs tocmai în direcția dorită, însă acum este în charge la o Galerie de artă importantă din New York. Ea se ocupă cu achiziționarea operelor de artă și de organizarea evenimentelor pentru a le vinde.

Pentru că totul era oricum „liniștit” și „fără niciun stres” Heidi primește un telefon de la sora ei care îi spune că are nevoie de ajutor. Întâmplarea face că trebuie să plece din oraș pentru o conferință și nimeni altcineva nu poate să aibă grijă de copii.

Heidi este prinsă între ciocan și nicovală pentru că vrea să își ajute sora, însă job-ul nu îi permite să plece mai ales în cea mai agitată perioadă din an. Ca să nu mai menționăm șefa ei care depinde de abilitățile sale recunoscute de organizare pentru ca totul să decurgă smooth. Se mai adaugă faptul că nu și-a vizitat orașul de câțiva ani de zile, iar ultima dată când a fost acolo, lucrurile nu s-au terminat tocmai bine.

Protagonista noastră încearcă să împace „și capra și varza” cum se spune. Voi ce credeți? Va reuși? Cum va rămâne cu pasiunea ei pentru pictură?

Ei bine, veți afla toate astea dacă o să vă uitați la film.

The Knight before Christmas

Povestea clasică în care prințesa își așteaptă prințul pe cal alb nu dă greș niciodată. Ce se întâmplă totuși când nu este doar o poveste și chiar se întâmplă ca un cavaler să călătorească în timp fără să știe cum sau de ce a ajuns în vremurile noastre?

Magia Crăciunului ar putea explica multe din peripețiile prin care trece prințul odată ajuns în secolul nostru.

Cum se va adapta cavalerul la noile reguli din societate? Cine îl va ajuta să își ajusteze comportamentul secolului curent?

Ei bine, toate acestea le veți afla după ce veți viziona filmul.

Arthur Christmas

Cu toții ne-am întrebat măcar o dată care este Secretul lui Moș Crăciun de reușește într-o singură noapte să aducă copiilor din întreaga lume cadouri, corect? Ei bine, în acest film vedem întreaga echipă de la Polul Nord lucrând de zori pentru a îndeplini visurile tuturor pentru ca în dimineața de Crăciun să aibă cadoul mult visat sub brad.

Ce se întâmplă totuși atunci când un copil rămâne fără cadou dintr-o eroare de sistem? Este un singur copil un motiv suficient pentru ca Moșul să călătorească în jurul planetei pentru a lăsa cadoul?

O poveste fascinantă, plină de emoție numai bună de văzut în perioada sărbătorilor.

Acestea sunt doar câteva dintre filmele cu tematică de Crăciun pe care le-am vizionat și le recomand. Feel free to tell me another one that I missed in the comment section.

Write A Comment

error: Content is protected!