Ziua de 14 Februarie este just around the corner, a.k.a. „cea mai romantică zi din an” pentru unii, sau „cea mai comercializată zi din an” pentru alții. Call me crazy, dar întotdeauna mi-au trezit un interes aparte și în același timp un amuzament teribil acest tip de discuții cumva în contradictoriu pe acest subiect. În fiecare an avem aceeași dispută mereu la fel de pătimașă pe Social Media (unde de fiecare dată se aplanează conflictele, nu se aprind spiritele deloc *insert sarcasm sign here*) și se dezbate același subiect with no resolution whatsoever.

Această zi nu mai este despre îndrăgostiți, ci mai degrabă despre cum ar trebui să fie această sărbătoare din punctul de vedere al…internetului și al comercianților (pe care niciodată nu îi putem bănui de interese ascunse *wink, wink*).

 „Este Valentine’s Day o zi pe care românii ar trebui să o sărbătorească?” „De ce nu suntem naționaliști și nu sărbătorim Dragobetele?” sau „De ce să îmi pese de o sărbătoare venită de la americani?” sunt doar câteva dintre întrebările la care încercăm să găsim un răspuns. Ei bine, spoiler alert! Nu există un right sau wrong answer. De ce? Pentru că fiecare are dreptul să trăiască the way they see fit și cu cât înțelegem asta mai repede, cu atât vom fi mai fericiți.

Can’t we all just live our own lives? Mai concret, să nu permitem celor din jur să ne influențeze deciziile cu privire la cum să ne conducem viața personală.

Cu toții știm și am citit părerea „turmei” de trolls de pe Social Media, dar ce nu știm este cum văd și cum simt oamenii reali această sărbătoare, lăsând la o parte caterinca și miștoul la care noi românii suntem atât de talentați (lucru de care sunt, româncă fiind, tare mândră).

Chiar înainte de V-Day am vrut să iau pulsul publicului, cum se spune, legat de această sărbătoare. Ce părere au femeile despre ea și cât de importantă este pentru ele? Boys, you need to have a read și îmi puteți mulțumi mai târziu.

„Valentine’s day așa cum îi spune și numele în sufletul meu rămâne o sărbătoare pentru americani. Nu știu dacă pentru că mai mereu m-a prins singură această sărbătoare, sau pentru că simt o apartenență pentru Dragobete, însă cert este că nu mă văd sărbătorind această zi. Cu atât mai mult, cred cu tărie că ar trebui să profităm de fiecare zi atunci când suntem cu cineva pentru a ne arăta sentimentele, nu să așteptăm o zi anume. Câteodată ziua aceea nu mai vine.. timpul nu este mereu de partea noastră. So, let’s spread love every day!” Cătălina P.

„Valentine’s Day este un concept care isterizează lumea, de pretutindeni. Dacă nu aveam suficiente motive să ne lăudam pe rețelele de socializare, Valentine’s Day ne oferă încă unul în plus! E cel mai bun prilej să ne postăm cadourile primite, baloanele roz umflate printre certurile cu iubitul și ieșirea la restaurant care arată cât de bine se înțeleg cei doi, în timp ce mănâncă și au gurile pline cu burgeri, lucru care le oferă un moment de respiro și desigur acelea sunt clipe valoroase în care nu se ceartă!

Nu, nu sunt hater, iubesc relațiile și mai ales pe cele fericite, ce nu iubesc însă este imaginea falsă pe care toată lumea insistă să o prezinte. Valentine’s Day poate fi în fiecare zi, nu doar o dată pe an, iar iubirea este cu atât mai intensă cu cât nu îi sufoci pe ceilalți cu rutina ta zilnică. Keep it private, keep it simple!” Mădălina M.

„14 februarie pentru mine reprezintă cea mai comercializată zi din an. Pe de-o parte mă uit la tot Marketingul din marele centre comerciale cu admirație deoarece știu să își crească veniturile, dar pe altă parte mă uit cu dezgust la toți oamenii care se prefac că au sentimente sincere unul față de altul. Sunt cu iubitul meu de cinci ani și nu ne trebuie o zi specială pe an pentru a ne arăta sentimentele.

Valentine’s day pentru mine, este ca atunci când, unele cupluri se ceartă tot anul, dar de 8 martie primește fata flori.” Iustina S.

„Consider că Valentine’s Day este una dintre cele mai frumoase zile din an (deși în cultura românească există deja varianta Dragobetele). Este o zi în care celebrăm iubirea, dragostea adevărată și devotamentul față de persoana iubită. Din păcate, ca orice lucru bun este distrus de comercializarea excesivă și de nebunia creată de oamenii care nu înțeleg adevăratul sens al acestei minunate sărbători.” Andreea I.

„Părerea mea despre Valentines day e că este una dintre cele mai romantice zile din viața unui om alături de partener/ă. La începutul unei relații, de obicei proaspătul cuplu sărbătorește doar ziua îndrăgostiților, pentru că mai apoi ei vor sărbători „n” ani de relație, logodnă și căsătorie. Eu de exemplu am fost cerută în căsătorie în noaptea dinspre 13 spre 14, dar eu o calculez ca fiind de Valentines Day…e mai ușor de amintit.

Aici în Uk se sărbătorește destul de mult spre surprinderea mea. Practic ar trebui în fiecare zi sărbătorită viața în doi, dar fiind atât de prinși cu munca și cu monotonia de zi cu zi, mai uităm să fim romantici, iar o zi a îndrăgostiților pusă pe calendar e binevenită” Petronela R.

„Ziua îndrăgostiților? De ce să existe doar o zi în care să fii răsfățată când ai putea să tratezi fiecare zi ca fiind specială? În afară de profitul unor comercianți generat și susținut de această ocazie, nu văd nimic benefic pentru omul de rând.

Iubesc și sunt iubită, mă bucur de orice moment în care pot să îmi exprim sentimentele cele mai sincere, nu am nevoie de o zi pentru asta. Dacă totuși ar trebui să aleg ceva pentru a fi «în rândul lumii», aș alege Dragobetele, pare mai…autentic. Oricum, cred că e omenește să fim mai preocupați de ambalaj decât de conținut, de aceea punem mai mult accent pe «sărbătoare» decât pe motivul în sine.” Daniela U.

„Cred că aș putea scrie întregi capitole despre părerea pe care o am eu legată de V Day. Și prima este, de ce trebuie să „furăm”o sărbătoare pe care o au americanii, când de fapt avem și noi Dragobetele, echivalentul sărbătorii din America? În al doilea rând, de ce avem nevoie de o sărbătoare pentru a ne declara dragostea? Zilele normale de luni sau din ianuarie nu pot fi folosite pentru a arăta celor apropiați ce simțim?

Cred că lumea pune prea multă presiune în această perioadă, cu această sărbătoare. Nu mă înțelegeți greșit, și mie îmi plac florile, dar nu vreau să se simtă cineva obligat să îmi cumpere de V-day doar pentru că este V-day! În concluzie, iubiți când vreți voi, dar dacă prietenul/prietena nu v-a surprins de acest V day, nu e motiv de despărțire!” Gabriela E.

„După mine, V- Day a devenit un motiv în plus de sărbătoare în rândul românilor și nu doar. Pentru generația nouă, probabil are o însemnătate mai mare comparativ cu noi, dar destul de superficială aș spune. Un motiv în plus de a posta ditamai buchetul de flori primit (dacă l-ai primit, dacă nu îl postăm pe cel de anul trecut ca „amintire”. S-au creat după tabere, să spun așa, cei cu Dragobetele și fanii 14 februarie. Nu sărbătoresc nici una, nici alta în mod deosebit. Consider că îți poți arăta dragostea și afecțiunea zilnic prin lucruri micuțe, surprize drăguțe, decât să stai să te trezești dimineața pe 14 cu gândul „oare ce mi-a cumpărat anul acesta” Mădălina S.

Nu aș vrea ca acest mini research să se oprească aici. Sunt în continuare curioasă și aflu și alte păreri pe această temă. If you feel like it, use the comment section down below.

Write A Comment

error: Content is protected!