Social Media se numără printre puținele lucruri care mai reușesc să mă surprindă în fiecare zi. Chiar în momentul în care îmi spun „Ok, acum le-am văzut pe toate” atunci apare ceva care să îmi dovedească contrariul.

Nu știu câți dintre voi ați sesizat asta, însă de ceva vreme există un trend pe Social Media în rândul vedetelor în special, în care în urma unui scandal/reacții „nepotrivite” ele sunt nevoite să își ceară scuze pentru cele afirmate. Dacă o să faceți un mic research, veți putea confirma că aceste cazuri au început să fie din ce în ce mai frecvente atât în România, cât și în afară.

Ei bine, cu toții știm că „bad publicity is still publicity”, iar dacă există un lucru care îi determină pe oameni să vorbească despre tine, cu atât mai mult pe Social Media, acela este scandalul. Secretul presei din ultimii ani este acesta: să trezească în oameni indignarea, ura, sau orice sentiment puternic care să îi copleșească în așa fel încât să nu mai aibă altă variantă decât să reacționeze la știrea respectivă. De ce vedetelor nu le pasă dacă intră într-un scandal?

Pentru că pot oricând să facă damage control, cu alte cuvinte, să revină asupra subiectului și să își ceară scuze pentru că „au exagerat” sau pentru că „au reacționat la cald” în urma unei situații. Iar eu sunt pro acestei variante, însă keep in mind: internetul nu uită și mai mult decât atât, nu iartă. Am putea crede că de cele mai multe ori vedetele asta caută, nu? Să apară pe Social Media cu declarații considerate a fi cel puțin controversate tocmai pentru că nu mai aveau lumina reflectoarelor asupra lor. Dar poate că suntem noi pur și simplu mult prea suspicioși, am dreptate?

Dacă internetul/Social Media ar fi o persoană, ar fi acel om care ține minte absolut tot ce ai făcut, inclusiv cel mai mic detaliu și așteaptă momentul oportun pentru a ți le înșira pe toate odată și să îți ceară socoteală pentru ceva care s-a întâmplat acum un milion de ani (sure, ok, exagerez, însă you see my point, right?).

Granted, nu sunt vedetă, iar părerea mea legată de acest subiect ar putea fi subiectivă, însă hear me out. Cred că în momentul în care te numești vedetă trebuie să gândești mai ceva decât un jucător de șah, în special în această eră a internetului, pentru că orice mișcare can be your downfall.

Dacă alegi să faci o declarație care știi că va trezi reacții din partea publicului, înainte să faci acest pas, trebuie să ai training-ul necesar pentru a vedea și anticipa toate scenariile care se pot întâmpla în urma unui scandal mediatic. Nu te arunci în cadă fără să știi cât de fierbinte e apa. Sunt șanse destul de mari să te frigi. Just sayin’.

Din punctul meu de vedere, aceste „vedete” care… make no mistake, ele nu își cer scuze pentru că așa trebuie, sau pentru că simt acest lucru. Nu. Ele fac asta pentru că echipa lor de PR le spune că e necesar. E vorba de acel damage control despre care aminteam mai sus. Ce vedeți/citiți voi din partea vedetelor respective în acele momente în care fac declarații șocante, acea parte este true.

Să fiu sinceră, it’s the hypocrisy for me. Nu reușesc să îmi dau seama de ce să afirmi ceva, ca la cinci minute după să îți ceri scuze sau să ștergi ceea ce ai declarat. It’s out there și o să rămână acolo pentru totdeauna. Toată lumea a făcut deja screenshot-uri și nu mai poți face nimic să împiedici asta. You might as well just own what you said. E singurul lucru pe care, dacă vedetele ar avea demnitate, l-ar face. Frica de a rămâne fără fani și celebritate este mai mare decât dorința de a avea un shred of self respect.

Vedetele adevărate nu își cer niciodată scuze pentru că sunt true și pentru că spun ceea ce gândesc indiferent de temă/situație. Asta înseamnă să fii asumat și să vrei să păstrezi oamenii lângă tine care să te sprijine mereu și necondiționat. Acele personalități care sunt vedete în adevăratul sens al cuvântului nu au nevoie de fani de conjunctură care să le spună ce trebuie să facă.

 Own your sh*it proudly. Asta este tot ce aveți de făcut. Și nu doar vedetele, în general.

Voi ce părere aveți despre acest subiect?

Write A Comment

error: Content is protected!