Ladies and Gents, faceți cunoștință cu Andra Lupu, a.k.a. HERA, o cântăreață-compozitoare din București, care a urcat pe scenă de la vârsta de 16 ani. Pasiunea pentru muzică a început de când era mică, iar în prezent este masterandă la Universitatea de Muzică din București la secția „Jazz”.

Dacă v-ați oprit din citit și v-ați dat seama că „Hey, știu despre cine e vorba” este pentru că Andra a fost implicată în mai multe proiecte muzicale. Aici amintim de Trupa B52 cu care a ajuns în finala Xfactor 2015 și Trupa Instinct cu care a lansat piesa „Petale”, iar în 2017 au participat la Eurovision unde au ocupat locul 3 pe podium în finala națională.

Anul 2019 a fost momentul când și-a început cariera solo ca artist independent și a lansat prima piesă „Broken AF” apoi au urmat „You Know”, în anul 2020 hit-ul „Run Away”, iar acum cea mai recentă piesă lansată de Andra se numește „Love Is Real”.

Fiecare artist are acel je ne sais quoi care îl separă de ceilalți fellow artiști. Lucru perfect valid și necesar, mai ales într-o branșă precum industria muzicală, nu credeți? Modul în care un artist este diferit față de celălalt îl face special și unic în ochii publicului.

Am apreciat optimismul, naturalețea și vibe-ul pe care îl transmite Andra prin muzica ei, iar din acest motiv am vrut să aflu mai multe despre ea și viitoarele proiecte.

Iată ce am aflat.

 A fost o carieră în muzică prima ta opțiune? De ce? Care a fost factorul determinant?

Da, am ales de când eram micuță să merg la muzică, să fac Conservatorul, am crescut în familie cu muzică, tata este în domeniu și asta m-a influențat foarte mult la început.

Ce nu vede/știe publicul despre industria muzicală din România sau în general despre această branșă? Care sunt percepțiile greșite pe care le auzi?

În general că este o lume frumoasă, să cânți, să mergi la concerte, să înregistrezi muzică, să petreci timpul în studio, dar munca din spatele rezultatelor finale este solicitantă ca în orice altă meserie, poate mai solicitantă pentru că implică multe nopți pierdute.

Cât poate dura procesul de a compune o melodie și ce presupune?

Fiecare piesă este ca un proiect care necesită timp, de la 2 luni până 6 luni, totul pornește de la un demo făcut poate în două ore după care sesiuni peste sesiuni până când capătă forma dorită.

Ai fost implicată în proiecte muzicale încă din anul 2015. Cum vezi evoluția industriei muzicale de atunci până în prezent? Te-ai simțit obligată mereu să te reinventezi pentru a ține pasul cu noile trend-uri?

Industria este într-o continuă evoluție, cu diferite trend-uri la „putere”.

Eu am ales cumva o muzică mai de nișă, am preferat să îmi păstrez stilul, să compun și să cânt ceea ce simt cu adevărat și să aștept acel breakthrough, chiar dacă experimentez anumite sound-uri, simt că există un numitor comun în toate piesele mele.

Este absolut necesar din punctul tău de vedere ca un artist să keep up with all the trends? Este asta cheia succesului?

Este important să fii ancorat în prezent și să privești spre viitor, este important să fii pe Social Media prezent, nu știu dacă să îți însușești toate trend-urile dar măcar să fii la curent cu tot, nimic nu îți garantează cheia succesului, dar și dacă nu faci nimic, cum să mai ai pretenția la succes?

În 2015 nu existau atât de multe platforme de promovare online. Cât de mult crezi că ajută ele în prezent?

Cred că ajută foarte mult dar ține și de implicarea ta ca artist să oferi cât mai mult conținut pe Social Media.

Se spune că cele mai bune hit-uri auzite de la cei mai mari artiști au fost scrise după o despărțire sau după un eveniment marcant care a schimbat ceva. Cum vezi concepția asta? Trebuie să existe elementul de suferință pentru ca o melodie să devină hit?

Cred că trebuie să existe elementul personal, nu neapărat un motiv trist, să se regăsească cât mai mulți în versurile piesei.

Îți mai amintești prima dată când un fan te-a recunoscut? Cum a fost prima experiență de acest tip?

Vag îmi aduc aminte după Xfactor că am fost recunoscută, eram împreună cu Vlad la un eveniment și cântam și erau acolo câțiva copilași de vreo 12 ani, care au venit la noi foarte emoționați să ne întrebe dacă noi suntem și dacă facem o poză cu ei, este un sentiment frumos, unic.

Ca artist, cum ai simțit perioada de restricții? Ce a însemnat lipsa evenimentelor și concertelor pentru tine?

M-am simțit puțin pierdută, m-am întrebat, fără cântat, cine sunt?! Am încercat să rămân optimistă, am decis să îmi continui studiile muzicale, masteratul, să păstrez legătura cu muzica.

Ce proiecte ai pregătite în viitorul apropiat? Ce surprize ai pentru fani?

Urmează o colaborare cu unul din colegii mei de la Darkviolet Records.

Sursă foto: arhivă personală

Write A Comment

error: Content is protected!