București, 30 iunie 2023

DWMT în colaborare cu POINT extind experiența de festival DWMT La CONAC prin adăugarea unei scene noi, cu line-up surpriză, pe domeniul Conacului Udriște-Năsturel. Scena DWMT. Sessions vine în completarea eclectismului muzical oferit de artiștii deja consacrați ai evenimentului, amplificând deschiderea organizatorilor față de trupe, solo acts și genuri muzicale mai puțin cunoscute, precum și interacțiunea mai apropiată dintre artiști și public.

«Ne-am propus ca DWMT La CONAC să funcționeze – măcar acum, la prima ediție – ca un sistem sinergic de senzații vizuale și auditive, de experiențe curatoriate, de oameni și forme artistice neașteptate, în armonie. Tocmai de aceea, DWMT La CONAC – asemenea proiectului video Diud, Where’s My Tune? – se desfășoară într-un cadru mai restrâns și poate ușor exclusivist: pentru a asigura confortul de a te simți la locul potrivit, printre oamenii potriviți, într-un mediu perfect și relaxat care îți dă libertatea să încerci lucruri noi, indiferent de ce parte a scenelor te afli. Fie că ești artist, muzician, fan, pe filmul lor, al tău sau al nostru, scena DWMT.Sessions este despre o unitate aparte, în care ideea de „nou” și de „ei” se împletește foarte frumos cu cea de „noi” și de „familiar”», povestește Anca Gheorghe, Head of DIUD.

Muzica va fi abordată în cadrul evenimentului și din perspectiva profesiei, cu ajutorul a două sesiuni de discuții pe tema diversității în industria muzicală din România. Sesiunile vor contribui la susținerea unui mediu mai inclusiv și mai echitabil pentru femeile din sfera muzicii și sunt organizate sub egida Women In Music.

„Ne bucurăm să ne alăturăm festivalului DWMT La Conac, printr-un parteneriat care evidențiază și mai mult importanța egalității de șanse în industria muzicală. Suntem convinse că prin genul acesta de acțiuni concrete, prin unitate și colaborare putem contribui la creșterea vizibilității și la promovarea femeilor talentate din industria muzicala, de la artiste, compozitoare, producătoare până la femeile din spatele scenei care activează în management, booking, case de discuri, marketing, PR, publishing, organizare de evenimente etc.”, afirmă Corina Sava, Founder Women in Music Romania.

În planul artelor vizuale, pe lângă expoziția temporară „Castelul destinelor încrucișate” gândită și curatoriată de MARe, noutatea pentru pasionați va fi dată și de selecția de lucrări inedite din partea Asociației S.E.M.N, de expoziția fotografică a Feliciei Simion sau de năzbâtiile grafice și ilustrative semnate Să Fiți Cuminți. Sunt doar câteva dintre elementele-cheie care vor pune și mai bine în lumină vibe-ul artistic contemporan al festivalului.

Programul scenei DWMT.Sessions, lista artiștilor participanți și ora dezbaterilor pe tema diversității în industria muzicală vor fi anunțate în curând pe paginile de Facebook și Instagram ale evenimentului. Harta festivalului și ordinea performance-urilor pe scena principală pot fi consultate în cele ce urmează.

MAIN STAGE LINE-UP

HARTA EVENIMENTULUI

Despre DWMT la Conac

DWMT la Conac, în colaborare cu POINT, va avea loc pe 8-9 iulie la Conacul Udriște Năsturel, pe o moșie plină de castani și flori care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. Este un festival de două zile, un pic altfel, un mix între vechi și nou, surprinzător și fascinant, concret și abstract în același timp, cu un line-up muzical eclectic. La prima ediție DWMT la Conac vor urca pe scenă Irina Rimes, Golan, Mădălina Pavăl Orchestra, Dora Gaitanovici, Cristina Lupu, Valeria Stoica, Astro Générale, Kadjavsi & Tajnic, Noidzsh, dar și Your Midwife on Ice, câștigătorii call-ului pentru artiști în urma votului publicului și încă trei nume care urmează să fie anunțate, ce vor completa lineup-ul Scenei DWMT.Sessions, viitorul platou de filmare pentru o nouă serie Diud, Where’s my tune?.

Festivalul de la Conacul Udriște Năsturel nu va fi doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru public să descopere arta vizuală și gastronomia contemporană românească.

Din punct de vedere gastronomic, POINT și Chef Alex Petricean (NOUA Bar), oferă pentru prima oară în cadrul unui festival din România o experiență culinară unică, bazată pe bucătăria reinterpretată.

Printre elementele artistice cheie se vor număra expoziția temporară „Castelul destinelor încrucișate” gândită și curatoriată de MARe, o selecție de lucrări din partea Asociației S.E.M.N, fotografii ale Feliciei Simion, năzbâtii marca Să Fiți Cuminți, dar și Live Sessions Diud, Where’s my tune?.

**********

Despre DWMT

DWMT este o platformă muzicală de nișă, cu o abordare curatorială pentru artiștii în devenire și nu numai. Platforma promovează și documentează muzica live prin intermediul unor producții cinematice de calitate, axate pe estetică. De asemenea, transmite conținutul prin evenimente experimentale și cu acces limitat.

Diud, Where’s my tune? este un sub-brand dezvoltat de DIUD, cu o identitate și o poveste proprie, atât online, cât și offline.

**********

Organizatori: Diud, POINT

Sponsori: Schweppes, Banca Transilvania

Parteneri: Bad Habit, Zeedo Shop, Rotenberg

Parteneri media: Radio Guerrilla, Munteanu

Write A Comment

error: Content is protected!