Cassandra

Spectacol susținut de Asociația Vanner Collective în cadrul proiectului ,,DESCHIS- microstagiune de spectacole invitate,,

 • Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 19.00 – Sala Teatrului Masca din Bd-ul Uverturii nr. 14

Cassandra este o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare. 

,,Împreună cu actrițele Denisa Nicolae și Mihaela Velicu am creat un portret al femeii care unifică atât personalitățile noastre cât și personalitățile autoarelor. A ieșit o Cassandra ciudată, puternică, vulnerabilă, sexi, copilăroasă, nostalgică uneori, căreia, metaforic sau nu, bărbații Tudor Prodan (scenografie), Ștefan Lupu (coregrafie) și Mihai Dobre (muzică) i-au creat un spațiu de joacă teatral, duios-tăios. Invit spectatorii, și mai ales bărbații, în mintea Cassandrei!” (Leta Popescu – regizoare)

Restricție de vârstă: 14+

Regia: Leta Popescu 

Scenografia: Tudor Prodan 

Coregrafia: Ștefan Lupu 

Muzica: Mihai Dobre  

Pregătire muzicală: Oana Pușcatu 

Distribuția:

Denisa Nicolae și Mihaela Velicu

 Detalii despre spectacol aici: http://www.masca.ro/teatru/vanner-collective/

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/cassandra-4155?af=41

***

Criza. Kit de supraviețuire

 • Duminică, 5 noiembrie, ora 19.00 – Sala Teatrului Masca din Bd-ul Uverturii nr. 14
  • Duminică, 12 noiembrie, ora 19.00 – Sala Teatrului Masca din Bd-ul Uverturii nr. 14

  Semnat de doi dintre cei mai cunoscuți și apreciați creatori de teatru social din România, Mihaela Michailov și David Schwartz, cel mai nou spectacol de la Masca reprezintă o explorare profundă a amprentei lăsate de criza financiară din 2009-2012 asupra vieților mai multor generații de copii și adolescenți. Scenariul a fost dezvoltat în cadrul atelierelor de documentare și explorare a istoriilor personale și reprezintă un exercițiu de ficționalizare a poveștilor de familie și a experiențelor actorilor și actrițelor din spectacol. „Criza. Kit de supraviețuire” este despre copii care au crescut fără părinții lor, răspândiți peste tot în lume, muncind din greu ca să le asigure un viitor mai bun. Copii care și-au văzut părinții împovărați de credite, trăind cu datorii, într-o Românie adâncită în instabilitate și inechitate.

  Detalii despre spectacol aici: http://www.masca.ro/teatru/criza-kit-de-supravietuire/

  Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/criza-kit-de-supravietuire-4171?af=41

  ***

  DUAL – un performance despre prietenie

  Spectacol susținut de Teatrelli în cadrul proiectului ,,DESCHIS- microstagiune de spectacole invitate,,

  • Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00 – Sala Teatrului Masca din Bd-ul Uverturii nr. 14

  DUAL este un performance teatral, non-verbal, cu o poveste pretext pentru căutările artiștilor: trei prieteni foarte buni se întâlnesc să gătească împreună un desert. Ceea ce este, aparent, senin și natural, începe să pulseze pe dedesubt. Artiștii traduc prin interacțiunea cu obiectele unei bucătării stările opuse prieteniei. Ce se întâmplă când dispare încrederea? Apare îndoiala. Ce se întâmplă când dispare siguranța? Apare frica.

  DUAL este o invitație la a privi prietenia dincolo de clișeu și, totodată, o formă de căutare a mijloacelor de expresie artistică. 

  Concept: Leta Popescu, Bogdan Spătaru, Florin Fieroiu

  Performeri: George Albert Costea,  Mihaela Velicu, Vlad Udrescu

       Detalii despre spectacol: http://www.masca.ro/teatru/teatrelli/

       Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/dual-un-performance-despre-prietenie-4157?af=4

Write A Comment

error: Content is protected!