„Lucrarea „Foca Fega” este creată să aducă în atenția copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani viața unei foci călugărițe, pe nume Fega care locuiește într-o rezervație protejată din Grecia, întrucât face parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariție.

Cartea a fost publicată la Editura Univers, ilustrațiile au fost realizate de Marina Doholici, iar pe parcursul poveștii, copiii vor afla că puiul de focă suferă de sindromul Bucuriei, ceea ce o face să fie activă tot timpul, neastâmpărată, lucru care nu e foarte apreciat de adulții din viața ei.

„Am scris Foca Fega pentru a le aminti copiilor de importanța Bucuriei, a prieteniei și a protejării celor vulnerabili. Povestea îi învață să fie blânzi cu cei din jur, dar și cu ei înșiși și le arată că suntem fiecare dintre noi unici, iar această unicitate ar trebui sărbătorită, nu blamată. Sper ca toți copiii care vor citi cartea să simtă aceeași bucurie pe care am simțit-o eu când am scris-o. Mi-am dorit ca primul eveniment de lansare din turneu sa fie în Pitești, pentru că eu m-am născut în Mioveni și m-aș bucura să mă întâlnesc în Argeș, cu mulți copii care iubesc poveștile” (Claudia Oprescu, autoarea cărții)

Pe lângă turneul de lansare, autoarea își propune să organizeze ateliere de lectură și scriere creativă cu copiii în școli, pe toata durata anului 2024.”

Write A Comment

error: Content is protected!