Competiţia de baschet între licee CUPA EDU, Ediţia 2023 s-a încheiat, iar echipa Colegiului Naţional „Cantemir Vodă” a reuşit să ia acasă marele trofeu pentru al doilea an la rând! Echipa condusă de Prof. Mihai Taciu a s-a impus în faţa selecţionatei Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” antrenată de Prof. Cosmin Vasile cu scorul final de 76-69, actul final desfăşurându-se în incinta Arenei ROMSILVA din Bucureşti.

Competiţia a început în data de 7 noiembrie şi a implicat 24 de licee din Bucureşti şi Voluntari, atât de stat, cât şi particulare.

De la Cantemir s-au remarcat Dragoş Pârâu care a reuşit nu mai puţin de 44 de puncte la care a adăugat 9 recuperări şi 4 pase decisive. De altfel, cinciarul de la Cantemir a avut o evoluţie la fel de spectaculoasă şi în semifinale, înscriind în faţa celor de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” 49 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive.  Dragoş a reuşit să îşi adjudece atât titlul de campion, cât şi trofeele de MVP al competiţiei şi MVP al Finalei.

Alţi jucători care s-au remarcat în finală au fost Şerban Matea de la Cantemir, cu 19 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive şi 4 intercepţii, Rareş Nicolae (desemnat cel mai bun jucător defensiv al competiţiei) cu 11 puncte, 18 recuperări şi 2 intercepţii, în vreme ce de la Gheorghe Lazăr s-au remarcat Luca Ciurea (Nr. 8) cu 34 de puncte înscrise, 9 recuperări, 5 pase decisive şi 2 intercepţii şi Alin Vladimirescu (Nr. 11) cu 15 puncte, 8 recuperări şi 3 intercepţii.

În finala mică Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” s-a impus în faţa celor de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, scos final 105-69, meci în care s-au distins Robert Papuc (Nr. 11) de la Saligny cu 43 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive şi 6 intercepţii şi Vlad Cărăşel (Nr. 6) de la Vianu cu 31 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive şi 2 intercepţii.

În afara de spectacolul de pe teren, spectatorii s-au bucurat de două momente de excepţie ale trupei de dans CHALLENGE ARTS, un recital al lui DOC însoţit de DJ NASA şi multe concursuri cu premii. Pe parcursul competiţiei atmosfera a fost asigurată de DJ RABBIT KING şi MC EDY, iar în public la marea finală i-am putut vedea pe Virgil Stănescu, Alexandru Olah, Radu Abramescu şi mulţi alţii, precum şi de prezenţa lui Emil Hossu-Longin care a semnat exemplarele din volumul „Air Majesty” oferit de organizator concurenţilor.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a fost alături de CUPA EDU încă de la început și ne bucurăm pentru că această competiție a crescut și a devenit o tradiție. Sportul trebuie să facă parte din viața tinerilor pentru toate beneficiile pe care le aduce acestora, atât pe plan fizic, dar și educativ și social”, declară Laurențiu Oprea, Inspector Școlar din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, partener de organizare al evenimentului.

CUPA EDU nu înseamnă doar baschet: „La CUPA EDU este vorba despre sport, dar și mai mult este vorba despre consolidarea comunităților din licee și întărirea legăturilor din și dintre unitățile de învățământ. Acest lucru ne bucură și ne face mândrii.” declară Răzvan Popescu, C.E.O. ROMGAZ, Sponsor Principal al evenimentului.

Astfel s-a încheiat CUPA EDU, Ediţia 2023, competiţie de baschet între licee ajunsă la a patra ediţie. Campionii de la ediţiile precedente au fost Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” (2017), Colegiul Naţional „Spiru Haret” (2018) şi Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” (2022).

 

Write A Comment

error: Content is protected!