Relațiile sunt un topic pe care m-am ferit cu bună știință să-l abordez multă vreme în online, asta pentru că nu voiam să sun ca un broken record. Aveam impresia că „it’s all said and done” și că nu mai poate surprinde nimeni cu vreo părere sau „hot take”. Discuțiile cu cei apropiați m-au făcut să-mi dau seama că există layers upon layers pe această temă și mai mult decât atât, că există nuanțe care ele însele pot deschide noi subiecte de discuție care poate n-au mai fost punctate până în prezent.

Unul dintre cele mai importante topicuri într-o relație, care are potențialul să perturbe armonia sunt banii, suntem cu toții de acord, așa e? În multe situații acest subiect crează discuții în contradictoriu, de cele mai multe ori neproductive și frustrări în cuplu pentru că nu există o comunicare eficientă și reală despre acest subiect. Momentul când aceste discuții apar este cumva prea târziu din simplul motiv că frustrarea a ajuns deja la cote maxime și puțină lume are discernământul necesar în acele momente să poarte o conversație productivă care să ducă spre o rezoluție. 

Se ajunge în acest punct pentru că discuțiile despre bani nu au avut loc la momentul potrivit, iar unele lucruri au fost trecute cu vederea tocmai pentru a evita o ceartă, o altercație. Conversațiile dificile fac parte din orice relație romantică și trebuie să ne obișnuim cu această idee și să o îmbrățișăm. Aceste conversații nu fac rău relației, dimpotrivă, însă trebuie să aibă loc la momentul potrivit. Amânarea unei discuții dificile nu face decât să crească o frustrare și o tensiune tot mai mare între parteneri.

Există doi oameni care din punctul meu de vedere sunt în măsură să vorbească despre această temă și să ne ofere o părere în cunoștință de cauză, iar ei sunt: Gáspár György și Raluca Anton. Pentru cei care încă nu au avut șansa să-i vadă pe Gáspár și Raluca în calitate de speakeri…my question is: What are you waitting for?! Eu personal nu aș rata niciun eveniment unde ambii sau unul dintre ei este speaker și voi da exemplul evenimentului care a avut loc pe data de 14 Februarie, la sala Luceafarul din București. 

Da, chiar de Valentine’s day am participat la un eveniment unde s-a vorbit despre relația cu banii în cuplu. Și nu cred că s-ar fi putut alege un topic care să se potrivească mai bine pentru această sărbătoare. A fost o sală plină de oameni, cu toții nerăbdători să pună întrebări și să asculte părerea a doi experți când vine vorba despre relația cu bani, cum putem gestiona mai bine discuțiile despre această temă cu partenerul nostru și mai mult decât atât, să încercăm să ne dăm seama de unde provin anumite pre-concepții despre bani pe care le avem deja întipărite și să înțelegem cum backgroundu-ul nostru ne afectează relația cu banii.

Raluca și Gáspár s-au completat pe scenă ca peanut butter and jelly și au creat un spațiu foarte confortabil și sigur (emoțional și spiritual) pentru toți cei care am participat la eveniment. Iar acest statement vine de la o persoană mai introvertită care simte energiile foarte bine și orice shift exterior care se produce.

Mai mult decât atât, vibrația pe parcursul întregului eveniment a fost una extrem de înaltă și s-a simțit asta pentru că toți cei prezenți am plecat mai încărcați de energie decât atunci când am ajuns. Iar asta nu se întâmplă des și nu la orice eveniment.

Write A Comment

error: Content is protected!