În weekend-ul 11-12 mai, Bucureștiul găzduiește cea de-a 13-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Evenimentul reunește mai multe curse de alergare, 21 km, ștafetă (3 x 6,5 km + 7 km + 7,6 km ), 10 km, și 2,5 km.

Sunt așteptați 10.000 de alergători de toate abilitățile, unii motivați de dorința de a se autodepăși, ori în căutarea unei performanțe, sau doar din dorința de a alerga pentru o cauză caritabilă. Ceea ce au toți în comun este bucuria de a alerga împreună un traseu rapid și plat în inima Bucureștiului, și de a trăi o zi de neuitat prin trecerea liniei de sosire din Piața Constituției.

Sâmbătă, 11 mai, vor avea loc cursele 10 km, de la ora 09.00, urmând ca de la ora 12.00 să ia startul alergătorii pentru Fun Race. Startul pentru cursa 10 km fotolii rulante va avea loc la ora 08.45, iar cel de la cursa Fun Race fotolii rulante urmând să aibă loc la ora 11.45.

Duminică, 12 mai va fi un singur start, de la 09.00 pentru cursele de semimaraton și semimaraton ștafetă (echipe de câte 3 membri).

RunInBucharest, organizatorul evenimentului, anunță câteva informații importante pentru toți participanții:

 • sunt așteptați 10.000 de alergători adulți la OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Cea de-a 13-a ediție va găzdui doar cursele de alergare pentru participanți adulți. Micii alergători vor avea din acest an un eveniment de alergare dedicat acestora, denumit Cursa Copiilor. Pentru mai multe detalii, urmăriți informările RunInBucharest.com.
 • traseele curselor de sâmbătă au ca puncte de start și sosire Bulevardul Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și se desfășoară pe Bulevardul Unirii, Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piața Muncii, și se încheie în Piața Constituției.
 • traseele curselor de duminică au ca puncte de plecare Bulevardul Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piața Constituției, și vor parcurge bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd Basarabia), cu sosirea în Piața Constituției.
 • înscrierile se desfășoară exclusiv online și sunt deschise, în limita locurilor disponibile, până vineri, 10 mai – pentru cursele de sâmbătă, și până sâmbătă, 11 mai – pentru cursele de duminică;
 • kiturile de concurs pot fi ridicate în cadrul Sport & Expo Village, în Piața Constituției, începând de joi, 9 mai;

Sport & Expo Village este o destinație populară pentru alergători, sponsori și până la 20.000 de vizitatori și pasionați de sport. Situat în Piața Constituției, este locul de unde alergătorii și toți cei pasionați de running își pot ridica kitul de concurs și oportunitatea de a se întâlni cu expozanți importanți din industria fitness, well-being și alergare;

  • aproximativ 350 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment;
  • Pe traseu vor fi 8 puncte de entertainment și 5 puncte de hidratare.
  • Sâmbătă, 11 mai, orele 15.00, va avea loc Under Armour Shake Out Run, un antrenament facilitat de 321Sport. Lungimea traseului este de aproximativ 2 kilometri, și se va desfășura în Parcul Izvor. Antrenamentul nu va fi cronometrat, deoarece acest eveniment nu are caracter competitiv. Cursa este gratuită, deschisă tuturor participanților la OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, dar va fi necesară înregistrarea în prealabil.

   Semimaratonul București 2024 în cifre:

   Traseu

   – 4 sectoare traversate

   – 7 puncte de cronometrare

   – 27 atracții turistice

   – 24 pacemakeri

   – (aproximativ) 16.000 de pași pentru câștigătorul Semimaratonului București

   -(aproximativ) 33.000 de pași pentru ultimul alergător de pe traseu la Semimaratonul București

   Hidratare și energizare

   – 15 tone de fructe (banane, portocale și mere)

   – 120.000 pahare reciclabile apa

   – 40.000 pahare reciclabile energizant

   – 45.000 sticle 0.5 l apă plată

   – 9.000 sticle 2 l apă plată

   Reciclare

   – 80 tomberoane plastic

   – 80 tomberoane menajer

   – 40 tomberoane hârtie/carton

   – 65 metri cubi tone gunoi produs în cadrul evenimentului (estimat

   -35 km bandă delimitare traseu fabricate din materiale biodegradabile

   -12 000 săculeți  reutilizabili și pungi din material biodegradabil

   Servicii poliție, jandarmerie, pază, medicale, pompieri

   – 1 centru de comandă

   – 440 reprezentanți ai forțelor de ordine (poliție, jandarmerie, poliție locală)

   – 12 ambulanțe SABIF

   – 6 bicicliști patrulare cu defibrilatoare

   – 60 voluntari Crucea Roșie (ultimii 5 km)

   – 20 arbitri direcționare pe traseu

Câștigători Semimaratonul București 2023

Cursa 21 km – Locul 1 Bărbați: Yerga Berihun (Etiopia), 01.00.55 – record de traseu.

Cursa 21 km – Primul român, locul 5 în clasamentul masculin: Alexandru Corneschi, 01.06.49.

Cursa 21 km – Locul 1 Femei: Chepchirchir Kosgei Cynthia (Kenya), 1.08.29 – record de traseu

Cursa 21 km – Primul româncă, locul 4 în clasamentul feminin: Nicoleta Ciortan, 1.23.51

Participanții la Semimaratonul București OMV Petrom vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de OMV Petrom tuturor alergătorilor. Albumele vor putea fi descărcate de pe site-ul evenimentului (bucharest21km.com/photo) sau din aplicația RunRomania (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS).

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul www.bucuresti21km.ro, dar și în aplicația RunRomania (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS).

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și deține certificarea World Athletics Road Race Label a Federației Internaționale de Atletism.

Sponsori ai Semimaratonului București: OMV Petrom – Sponsor Oficial, Under Armour – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Autonom – Sponsor Cursa 10 km, Mega Image-Sponsor Cursa Fun Race &Refreshment Point, GoldNutrition – Energizantul Oficial, Izvorul Minunilor – Apa Oficială, ZuzuFit, World Class, Meda.

Parteneri media: Radio ZU – Official Radio Station, EuroNews România – Official Media Partner, Gazeta Sporturilor, Wall-Street.ro, MediaTRUST, Quantix Marketing Consulting.

Parteneri instituționali: Primăria Capitalei, CTMB – Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Sector 5, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism.

ONG-uri partenere: Ajungem Mari, Hospice Casa Speranței,HELP Autism, N-AVEM SÂNGE, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii România, United Way.

Despre RunInBucharest

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația

Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. RunInBucharest a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB/Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

Contact:

Roxana Fer, PR Manager

tel. 0748.100.681

roxana@runinbucharest.com

Write A Comment

error: Content is protected!