UNIVERSUL LUI DALÍ

Salvador Dalí nu are nevoie de nicio introducere. Unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, celebrul artist a dus la apogeu suprarealismul, o mișcare artistică ce a pus accent pe explorarea subconștientului și a zonelor iraționalului în creația artistică. Artist polivalent, care și-a pus amprenta în lumea sculpturii, a literaturii, a cinematografiei, a designului de mobilier, de miniaturi din aur și chiar în lumea publicității, Dalí a reprezentat un fenomen unic, o personalitate care și-a scris numele în istoria artei. Lucrările Salvador Dalí pot fi admirate la București și ai astfel ocazia să pătrunzi în labirintul fascinant al creației unui geniu.

Photo credit: Gicu Boboc
Photo credit: Gicu Boboc

DESPRE EXPOZIȚIE

Una dintre cele mai ample expoziții dedicate artistului catalan din țara noastră, cuprinzând 170 de lucrări, „Universul lui Salvador Dalí” invită privitorii într-o călătorie de neuitat printre operele excentricului artist: sculpturi în mărime naturală, mobilier suprarealist și alte opere de artă special realizate, în a căror compoziție sunt folosite cu ingeniozitate materiale precum sticla, bronzul, aurul și chiar diamantele.

Expoziția de la ARCUB – Hanul Gabroveni îi testează vizitatorului percepția asupra realității și depășește limitele raționalului. Călătoria suprarealistă culminează într-o experiență VR unică ce va lăsa o amintire de neuitat asupra memoriei și imaginației fiecărui vizitator.

Expoziția are loc la ARCUB – Hanul Gabroveni (București, România). Accesul în spațiul expozițional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.

Perioada de vizitare s-a prelungit  până pe 1 Septembrie 2024. 

Photo credit: Gicu Boboc
Photo credit: Gicu Boboc

Studenții (cu vârsta de până în 26 de ani) și pensionarii beneficiază de preț redus, 55 lei/bilet (luni-vineri) / 65 lei/bilet (weekend) (acces VR inclus). Biletele cu preț redus pot fi achiziționate exclusiv de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53), prin prezentarea carnetului de student sau a talonului de pensie.

Nu este necesară printarea biletelor, recomandăm prezentarea acestora pe telefon sau tabletă. Pentru a evita supraaglomerarea spațiilor expoziționale, vizitatorii își pot selecta ora de acces la momentul achiziționării biletului de pe arcub.ro, entertix.ro sau de la casa de bilete ARCUB. Durata medie de vizitare a expoziției este de 45-60 de minute, iar ultima intrare a vizitatorilor este la ora 19.00.

EXPERIENȚA VR

Secțiunea VR a expoziției te invită la o aventură cu totul specială. Cine ar fi mai potrivit să te ghideze prin cele mai faimoase opere ale lui Dalí decât artistul însuși? Poți face o plimbare senzațională printre creațiile uimitoare din imaginația lui Dalí într-o nouă dimensiune, cea a realității virtuale.

Vizitatorii au opțiunea de a achiziționa experiența VR la costul de 10 lei.

Write A Comment

error: Content is protected!