Algoritmul platformelor Social Media nu m-a dezamăgit niciodată până acum și mereu am simțit că este acolo ca să mă ajute. Nici c-aș fi putut să visez la un aliat mai loial și mai determinat. Chiar și în postura de silent observer ajungeam să dau de oameni minunați, extrem de talentați care mă surprindeau prin munca lor și-mi transmiteau imediat sentimentul că trebuie să aflu mai multe despre ei. Talk about instant connection. Iar ceea ce este cu adevărat amuzant este modul „întâmplător” prin care ajung să aflu despre un brand, un serviciu, o locație and so on. Doar în cele mai surprinzătoare momente, momente în care nu mă aștept să se întâmple ceva exciting, dar se pare că Universul are mereu alte planuri și-mi face cunoștință cu oameni faini despre care aveam nevoie să știu.

Trebuie să recunosc, nu de mult timp am descoperit-o pe Andreea Pascu, un small business owner din Iași care a reușit extrem de repede să-mi capteze atenția prin ceea ce face. Nu o dată m-am întrebat „Iar eu de ce abia acum descopăr acest brand?!”. Andreea crează genți, borsete și accesorii din piele naturală cu un design din punctul meu de vedere extrem de feminin și delicat, un design menit să se potrivească mănușă pentru orice ținută casual sau de ocazie. 

Varietatea de culori disponibilă pentru fiecare produs e un huge green flag dacă mă întrebați pe mine, pentru că nu multe brand-uri au curajul să folosească în colecțiile lor nuanțe mai puternice, îndrăznețe, care sunt puțin mai out there, dar care te vor scoate din anonimat oriunde ai merge. Ceea ce am observat la produsele pe care le crează Andreea este că ele sunt statement-uri pentru oricine alege să le poarte. În sensul în care din start te identifici ca fiind fashion lover, adorer și chiar connoisseur. 

Am ținut morțiș să stau de vorbă cu Andreea despre cum a început pasiunea ei pentru design, de unde provine inspirația pentru modelele pe care le crează, care sunt cele mai mari provocări ca și antreprenor, dar și multe altele.

În interviul de mai jos găsiți toate informațiile.

Have a read.

Cum a început pasiunea ta pentru design?

Pasiunea pentru modă și design a apărut de la o vârstă fragedă. De la 12 ani am fost membră a clubului de tapiserie al Palatului Copiilor, am absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” și studiile de licență și Master la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași.

Am știut de pe atunci că îmi doresc să am un job la care să nu simt că muncesc, să fie pasiune pură și dedicare sută la sută. În urmă cu câțiva ani am descoperit arta de a lucra cu pielea naturală și am știut că acesta este drumul meu.

Ce te inspiră să creezi modelele de borsete, portofele, genți, dar și alte accesorii pe care le vedem pe site?

Sunt inspirată de tot ce mă înconjoară. Natura, locurile pe care le vizitez sau oamenii cu care interacționez sunt sursa mea de inspirație.

Care este procesul prin care creezi un produs până să ajungă „pe raft” gata să fie purtat?

Procesul de creație este unul mai elaborat. În primul rând pornesc de la schița produsului, iar mai apoi realizez tiparul. După aceea croiesc produsul, dar și căptușeala acestuia, îl lipesc, iar următoarea etapă este rictuirea.

După ce avem gata toate părțile componente le montăm prin coasere, ulterior îl curățăm și îi adăugăm elementele de feronerie.

Dacă ar fi să descrii propriul brand într-un singur cuvânt, care să înglobeze ceea ce vrei tu să exprimi prin ceea ce creezi, care ar fi acela? 

Practicabilitate. Brandul nostru realizează accesorii lucrate manual, potrivite oricărei vârste sau oricărui tip de siluetă. Gențile și borsetele sunt produse practice, care se pot purta cu ușurință zi de zi, dar și în vacanțe, la petreceri sau la festivaluri.

Cum arată femeia care alege să poarte Pascu Andreea Design? Care este energia ei atunci când accesorizează ținuta cu unul dintre produsele tale?

Femeile care ne poartă produsele sunt îndrăznețe, aleg să iasă din anonimat purtând produse Pascu Andreea Design, evitând monotonia genților clasice care se află pe piață în acest moment.

Care au fost cele mai mari provocări ca și antreprenor și cum ai depășit momentele mai dificile?

Înainte de toate sunt artist, un artist căruia i-au fost străine toate elementele de contabilitate, administrare a afacerii sau marketing. Cu timpul am învățat cu cel fel de oameni trebuie să colaborez pentru bunul mers al lucrurilor.

Pe ce canale de Social Media te pot urmări oamenii? Și cum se pot comanda produsele?

Canalul principal de Social Media este Instagramul, însă ne găsiți și pe facebook și TikTok. Produsele se pot comanda de pe site-ul Dichisar și în curând și de pe site-ul personal.

Ce sfat ai avea pentru oamenii care-și doresc să înceapă un business? Și cum te-a ajutat Social Media pentru a te promova?

Sfatul meu pentru cei la început de drum este să își urmeze instinctele și să realizeze tot ce își doresc. Social Media m-a ajutat să țin strâns legătura cu urmăritorii și potențialii clienți și să le arăt tot ce se află în spatele unui brand local, ce înseamnă lucrul manual și lucrul în domeniul marochinăriei.

Write A Comment

error: Content is protected!