Relația pe care o au femeile cu bijuteriile este un never ending love story. Am dreptate? E un sentiment aparte atunci când ești în căutarea unui accesoriu care să se potrivească unei ținute. Nothing like it. Este la fel de exciting ca un treasure hunt, iar după ce l-ai găsit îți dă vibe-ul pe care îl ai atunci când bei o mimosa drink în mijlocul zilei.

Suntem toate de acord că o ținută poate fi by default faină, deosebită, chiar frumoasă, însă cine dintre noi nu a avut senzația că „Totuși parcă lipsește ceva” atunci când analiza outfit-ul din cap până-n picioare? Acel „ceva” era mereu un accesoriu precum o brățară, un colier sau cercei care transformau întreaga ținută. Cumva, acel „piece de résistance” dacă vreți fără de care outfit-ul nu ar fi on point.

Alegerea unui accesoriu, oricare ar fi el, din exterior poate da impresia că este ceva simplu, însă procesul este mai complex decât pare. Hear me out. Să identifici modelul care ți se potrivește înseamnă să te cunoști foarte bine pe tine însăți în primul rând și să îți cunoști stilul.

Iar acest lucru necesită o introspecție, o analiză detaliată a propriei persoane și cel mai important, e nevoie să fii sinceră în alegerile pe care le faci. Stilul nu înseamnă „la modă” „în vogă” sau „în trend”. Nu, nu. Înseamnă să fii tu și să porți ceea ce te face să te simți superbă, feminină și puternică.

This being said, cineva care face bijuterii handmade are nevoie de toate aceste skill-uri and more pentru a confecționa ceva care să determine o femeie să spună „Eu trebuie să am colierul ăsta”.

Ioana este una dintre acele persoane care a avut curajul să își urmeze pasiunea și să dea frâu liber inspirației pentru a crea acest brand „mignonne”, un brand care emană prin toți porii feminitate și rafinament. Pe Ioana o cunosc de ceva ani, so it came as no surprise când am văzut ce a pregătit pentru noi încă de la începutul anului trecut.

Primul gând care mi-a trecut prin minte atunci când am văzut accesoriile a fost „this is so her” pentru că fiecare accesoriu confecționat de Ioana transmitea tot ceea ce ea reprezintă ca femeie: curaj, feminitate, delicatețe și putere în același timp. Iar marea ca factor inspirațional nu putea decât să maximizeze șansele ca acest brand să fie top notch.

Ar fi un understatement să spun că m-am îndrăgostit de bijuteriile pe care le face Ioana. Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Better yet ladies, vă las să descoperiți singure prin acest interviu un super brand de bijuterii.

Have a read.

Cum a început povestea brand-ului „mignonne” și când ai descoperit pasiunea pentru a crea bijuterii?

Povestea „mignonne” a început în primăvara anului 2020, când, din dorința de a fructifica timpul liber petrecut acasă, mi-am alocat câteva zile pentru o introspecție la nivel de pasiuni, conștientizând astfel cât de mult îmi place să creez bijuterii menite să influențeze pozitiv atitudinea femeilor, atunci când le poartă.

Și așa s-a născut mignonne, un brand de creații handmade, sau mai corect spus love made.

Pasiunea de a crea bijuterii am descoperit-o, însă, în Facultate, când am realizat primele mele coliere, din fetru, sau dantelă, accesorizate cu nasturi, ținte sau pietre, pe care, la momentul respectiv, le expuneam în diverse târguri de profil organizate în Cluj-Napoca și în București.

Care este povestea numelui și cum l-ai ales?

mignonne” este un cuvânt în limba franceză și înseamnă micuț, drăguț, delicat, însă dincolo de semnificația ad litteram a cuvântului, pentru mine mignonne este o stare de spirit care exprimă feminitate, eleganță și simplitate.

Alegerea numelui a venit foarte natural, mulțumită prietenilor mei care m-au asociat (din prisma înălțimii) de multe ori cu acest cuvânt. Drept urmare, undeva în subconștient, cred că numele brandului a existat cu mult timp înainte de a exista ideea de business.

Crezi că este ușor să începi un proiect pe cont propriu și ce a reprezentat acest pas pentru tine?

Cred că orice proiect pe care îl începi pe cont propriu vine „la pachet” cu frica de eșec. Totuși, dacă îți place cu adevărat ce faci, dacă te regăsești în ce creezi, toate lucrurile se leagă frumos și cu sens.

Acest pas, pentru mine, a fost o mobilizare de forțe proprii. Mi-am alocat timp pentru a studia piața creatorilor de bijuterii handmade, pentru a găsi, atât în țară, cât și în străinătate, furnizorii potriviți, dar și pentru a mă perfecționa în arta de a crea bijuterii.

Pentru că ai lucrat și în alte domenii, ce te-a determinat să faci acest shift în carieră și cât de important crezi că este să te adaptezi ușor la schimbări profesionale?

Având în vedere că lucrez într-un domeniu creativ, și anume Marketing, nu am simțit că mignonne ar fi o schimbare radicală între ce înseamnă rolul pe care îl am la birou și activitatea „after job”, care presupune realizarea bijuteriilor.

În concret, nu am făcut nici o schimbare profesională, ci am reușit să mă organizez astfel încât să îmbin un job de 8 ore și o pasiune care începe după programul de lucru.

Ce te inspiră atunci când creezi fiecare model de bijuterie?

Natura. În bijuteriile pe care le realizez folosesc doar pietre naturale, iar culorile și pietrele pe care le asociez într-un colier, sau o brățară, sunt adesea cele pe care le regăsim în natură.

Marea este totodată o sursă de inspirație pentru mine, motiv pentru care perlele de cultură sunt materialele pe care le folosesc cel mai des.

Nu în ultimul rând, mă simt inspirată de femeile încrezătoare, îndrăznețe și romantice, care aleg să își stilizeze ținutele cu o bijuterie handmade, delicată și versatilă.

Îți mai amintești prima bijuterie pe care ai creat-o? Cum vezi evoluția modelelor de la început până acum?

Da, era un colier din fetru, pe care am cusut elemente metalice decorative. În anii de facultate nu lucram cu materiale prețioase sau semi-prețioase, deci consider că am evoluat foarte mult, atât în ceea ce privește materialele pe care le folosesc, cât și tehnica de lucru.

Care sunt materialele pe care le folosești și cât poate dura procesul confecționării unei bijuterii?

Din dorința de a crea ceva unic, prețios și feminin, și totodată, pentru a livra calitate, toate bijuteriile sunt realizate din perle naturale de cultură, dar și din alte pietre semi-prețioase precum morganit, cuarț, jad, ametist, etc., cristale Swarovski și argint placat cu aur. Procesul poate dura între 3-7 zile, însă depinde de model.

Cum se simte o femeie atunci când poartă bijuteriile „mignonne”?

Încerc să proiectez modele pentru femeile moderne și active și îmi doresc ca atunci când poartă o bijuterie mignonne să se simtă feminine și încrezătoare în propriile acțiuni și puteri.

Care este cea mai mare satisfacție pentru tine ca și small business?

Pentru mine, cea mai mare satisfacție constă în faptul că interacționez direct cu clienții mei. De la primul contact cu ei în Social Media, până la realizarea bijuteriilor, pregătirea coletelor și livrarea acestora, eu sunt singura care ține legătura cu ei. În felul acesta, până coletul ajunge la destinatar, se poate construi o frumoasă relație între owner-ul de business și client.

Care este cel mai mare challenge în acest moment ca și owner al brand-ului?

Îmi doresc foarte mult să transform brand-ul mignonne într-un stil. A crea bijuterii, care să fie asociate cu un brand anume, poate fi „a big challenge”. Totuși, dacă privești lucrurile din altă perspectivă și provocarea devine pentru tine un obiectiv, nimic nu este imposibil.

Sursă foto: arhivă personală

Write A Comment

error: Content is protected!