Cu toții suntem familiarizați cu întrebarea nemuritoare „Și… de unde îți iei inspirație pentru a scrie?”. Ca redactor am încercat mereu să o evit pentru că nu îmi doream un răspuns cinic sau mainstream. Oricine primește această întrebare este pus on the spot. Cu alte cuvinte, you need to be on your game pentru că oamenii care te urmăresc caută probabil some kind of guidance din partea ta, iar dacă ceea ce spui nu este cel puțin inspirațional, you have no business being an „influencer”.

Au existat momente când și eu stăteam în fața unei pagini albe de Word și nu aveam nicio idee despre ce aș putea să scriu. Era frustrant, recunosc. Făceam asta în speranța că voi creiona câteva idei, iar de acolo voi începe să îmi dau seama care o să fie următorul subiect. Nu a durat mult până să realizez că inspirația nu funcționează așa. Cel puțin nu în cazul meu. Ideile nu veneau atunci când voiam eu sau când aveam nevoie de ele. Veneau în cele mai neașteptate momente: când auzeam fugitiv pe cineva la metrou care spunea un anume cuvânt, când încercam să adorm (moment tare inoportun pentru că mereu trebuia să mă trezesc și să notez ideea), chiar și din feed-ul de Facebook puteam să culeg câte un subiect.

Multă lume nu își poate explica de unde le vine inspirația. Cel puțin în cazul meu, pe modelul lui Newton, simt că mă lovește ceva și am un „Aha moment”.

Pare dificil să scrii mereu despre altceva. Mereu să găsești un subiect nou cu care să surprinzi oamenii care te urmăresc. Ei bine, nu e chiar așa. Cred că punem prea mare presiune pe noi să fim creativi și să venim cu ceva nemaiauzit încât ne blocăm și totul devine blank. Atunci este un moment de cotitură pentru că nu te mai simți capabil să scrii, orice ți-ar veni în minte nu e good enough și se transformă într-un cerc vicios.

Cum scapi de el? Citește, fă lucruri outside your comfort zone, cunoaște oameni noi, mergi la evenimente, călătorește and so on. Toate acestea te vor ajuta să te regăsești pe tine, dar și pasiunea pentru scris. It worked for me. Oricând simțeam că sunt stuck încercam să mă detașez pentru o perioadă și să nu mă învinovățesc pentru faptul că nu am inspirația necesară pentru a scrie.

Știți momentele alea când îți dorești ceva atât de mult și fix acel lucru se întâmplă? I hate to be the bearer of the bad news. Când vine vorba despre inspirație, se întâmplă exact opusul. Îmi dau seama că ați mai auzit asta, dar pur și simplu you need to let that moment pass. E parte din evoluția ta.

Fiecare dintre noi are propriul mecanism cu ajutorul căruia trece peste obstacole, este adevărat. Trebuie doar să îți amintești că pentru a fi creativ și a scrie ceva worth reading nu trebuie să pui acea presiune pe tine care trust me, nu o să ducă nicăieri. Oh, de fapt mă înșel. O să ducă la mai multe frustrări care o să te macine over and over again. Eu am învățat asta the hard way.

Voi cum alegeți să depășiți o perioadă în care nu aveți inspirație pentru a crea content?

Write A Comment

error: Content is protected!