Formațiile de rock EYEDROPS și DELTA PE OBRAZ vor susține joi, pe 3 august, începând cu ora 20:00, în frumoasa grădină J’ai Bistrot din București, un concert conceptual rar întâlnit în România. Evenimentul se va desfășura sub un format ingenios de tip silent concert. EYEDROPS au inventat acest concept în 2017 din dorința de a cânta în locurile în care, în mod normal, nu se puteau susține concerte. Astfel, concertele celor 2 trupe se vor putea asculta doar în căștile wireless speciale, conectate la canalul muzical ce furnizează direct în urechile publicului sunetul de pe scenă.
EYEDROPS sau „picături pentru al treilea ochi”, sunt patru băieți care se descriu că fiind „visători pragmatici, punkiști pacifiști, hipioți nervoși, melancolici progresiști, introverți gălăgioși”. Concertele lor au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare sinceritate.
EYEDROPS și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, trupa și-a consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai”.
Formația a lansat anul acesta albumul „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” – El este povestea ultimilor doi ani ai trupei. Povestea unei găsiri și a unei superbe rătăciri. Albumul nu s-a născut la sală sau în studio. El a prins viață prin bucătării, mașini, popasuri, camere de hotel sau în curtea casei.
DELTA PE OBRAZ, formație basarabeană care a început să facă valuri însemnate în ultima vreme pe malul stâng al Prutului, s-a format oficial în 2016, când a început cu câteva versuri de poezie pe acorduri de chitară, oscilând între poetry rock & poetry folk.
DELTA PE OBRAZ se naște în 2016, la Chișinău, când Gheorghe Gușan și Cristian Chirila, colegi la actorie, încep să se joace cu poezii pe acorduri de chitară, pendulând sonor între poetry rock și folk. POT Music, concursul pentru tinere talente din Republica Moldova, aduce în peisaj alte două personaje din zona indie-rock și în scurt timp DELTA PE OBRAZ devine o trupă care începe să se facă remarcată, în deschiderea concertelor Fără Zahăr, Gândul Mîței, Coma sau Luna Amară.
Trupa ne provoacă cu o promisiune, că în fiecare lună, în data de 20 să lanseze câte o piesă. Din povestea lui „20” se desprind deocamdată „Minte-i Frumos”, „Epitaf”, „Nu mă ating”, „Fluturi”, „Limpede” și „Obuze” – ultimul single lansat.
Ce este un concert silent?
Un concert silent este un concert pe care îl putem auzi doar în căști. La intrare, publicul va primi câte o pereche de căști wireless. Tot cu ele pe urechi se rămâne și pentru silent party-ul ce va urma imediat după cele 2 momente artistice.
Toate detaliile despre eveniment pot fi găsite pe pagina dedicată: https://fb.me/e/t3WTbS3QO
🎟️ Biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet:
https://www.iabilet.ro/site/event/87584
🎫 Early Bird: 50 lei
🎫 Presale: 60 lei
🎫 Acces general: 70 lei (la intrare)
🟡 Copiii sub 12 ani au acces gratuit la eveniment, însă doar însoțiți de părinți. Ei nu vor primi căşti la intrare din motive ce ţin de siguranţa lor.
🟡 Copiii peste 12 ani pot accesa evenimentul doar pe bază de bilet, iar aceștia vor primi căşti la intrare.
Un eveniment marca BandBook.
BandBook reprezintă platforma de servicii integrate care le oferă artiștilor o punte între ei și entitățile care se învârt în jurul acestora, de la fani, la organizatorii de evenimente, până la actorii media relevanți din piață. Misiunea platformei este să le ofere artiștilor, fie ei cu un nume deja sonor sau aflați la început de drum, acces la o gamă personalizată de servicii, care să îi ajute să îşi atingă şi să îşi fructifice potențialul.
https://www.munteanurecomanda.ro/bandbook/